Rengjøring av ventilasjon (HVAC) er et teama som bli stadig mer aktuelt ettersom myndighetenes krav strammes inn og bevissthet rundt rent innemiljø blir stadig mer aktualisert.

Rengjøring av ventilasjon er viktig:

  • For å redusere fare for brann og spredning av brann.
  • For å oppnå bedre effekt av ventilasjon, redusert energiforbruk samt forlenge anleggets levetid.
  • For hygiene og helse der ventilasjon er kilde til spredning av mugg, sopp, mikroorganismer og bakterier.

For å møte et stadig voksende behov i bransjen har vi etablert oss med en av de største aktørene i Europa, og kan med dette tilby sikker, profesjonell og faglig høy kompetanse – med lang erfaring. Dette også til konkurransedyktige priser. Alkion Service s.r.o. er et Tsjekkisk basert selskap, etablert som en sterk aktør på sine tjenester til store kunder og prosjekter i Sentral-Europa. Vi er stolte av å kunne representere disse i Skandinavia.

Våre kunder er innen storindustri, bilindustri, kjøpesentere, hotell komplekser, marine, cruiseskip og generelt store anlegg.

Sertifiseringer

Alkion er medlem av NADCA og innehar ASCS-sertifikat (Air System Cleaning Specialist). Innehaver av den tyske VDI-6022B-sertifisering. Alle oppdrag og aktiviteter følger også naturlig den europeiske standarden EN 15 780.

Erfaring og valg av metode

Vi benytter tørrisblåsing som hovedmetode, satt i system med egenutviklede roboter og spesialtilpasset maskinelt utstyr som sørger for en optimal tilgang og rengjøring av alle overflater. I tillegg brukes elektriske og hydrauliske rotasjonsbørster, for effektivt å nå frem der det er mest utilgjengelig og mest skittent.

Vår erfaring innen bransjen går tilbake til 2009. Vi har egenutviklet og tilpasset utstyr til å gjennomføre krevende operasjoner. Med dyktig og erfarent personell kan vi gjennomføre store prosjekter med lavest mulig driftsstans, der vi sørger for å seksjonere opp prosjektet og implementere god midlertidig avtrekk og filtering under arbeidet.

I 2012 etablerte vi vår egen forsknings- og utviklingsavdeling (R&D). Dette teamet forbedrer og bygger nytt utstyr og utvikler nye rengjøringsmetoder, spesielt med tørrblåsing og filtrering.

Robot tørrisblåsing – Elektriske børster – Hydrauliske børster

Robot tørrisblåsing - Manuelle børster - Hydrauliske børster

Undertrykk – Avtrekksvifte – Filtering

Undertrykk – Avtrekksvifte – Filtering

Før og etter

Før og etter

Noen av våre referanser

US Navy

US Navy
Vi gjennomførte en fullstendig rengjøring av ventilasjonsanlegget på USS Mount Whitney under tørrdokk i Kroatia 2011 og 2015. Omlag 10 km rørledning. Oppdraget ble gjennomført samtidig med en rekke andre aktiviteter ombord. Ca 700 teknikere arbeidet på skipet samtidig. Noe som stilte høye krav til koordinering av arbeidet og kommunikasjon. Andre fartøy fra US Navy vi er blitt godt kjent med og som nyter godt av våre tjenester er USNS Carson City og USNS Yuma i 2019, USNS Trenton i 2018 og i 2017 gjentok vi USS Mount Whitney.

AIDA Cruises
Rengjøring av all ventilasjon fra bad, korridorer og fellesområder på cruiseskip AIDA Sol (2 200 passasjerer), AIDA Cara (1 200 passasjerer), AIDA Perla, AIDA Prima og AIDA Mar. Arbeidet ble utført under tørrdokk i Tyskland i løpet av 6-7 dager per skip. Vi gjør også rengjøring og vedlikehold ombord samtidig som skipene er i trafikk.

Continental
På Continental Barum i Otrokovice gjennomførte vi rengjøring med tørrisblåsing på hele produksjonsanlegget og ventilasjon ved hver nedetid. Rengjøring av ventilasjon er her et viktig brannfareforebyggende tiltak. Vi opprettholder et vedlikehold av dette hver 6. måned.

Nemak
Nemak er en av de største produsentene og leverandørene til bilindustrien over hele verden. Vi gjør rengjøring på anlegget og ventilasjon med tørrisblåsing, roboter og rotasjonsbørster. Korte nedetider gjør at vi har på plass et team på 10-14 operatører med alt utstyr for effektiv gjennomføring av operasjonen.

BMW
På to av BMWs fabrikker i Tyskland gjør vi regelmessig renhold av deres ventilasjonsanlegg og -kanaler. Hver 6. uke er vi der for enkelt renhold og gjør forøvrig større operasjoner utenom sesong.

ENGEL
Engel er en stor produsent av sprøyte støping presser basert i Østerrike. På et prosjekt rengjorde vi inntaks- og avgasskanaler over hele anlegget samtidig som produksjonen var i drift. Prosjektet pågikk over 12 måneder.

NADCA